Buitenland

Woningoverval Duitsland: echtpaar urenlang gemarteld, man dood gevonden in afgefikt huis

29-11-2017 13:24

De Duitse politie is een klopjacht begonnen op zes overvallers die een echtpaar in de plaats Laubach-Gonterskirchen in hun woning vier uur lang hebben gepijnigd en de heer des huizes hebben gedood. Ze staken het huis daarna in brand. De vrouw van het paar kon uit het brandende pand worden gered.

De 57-jarige man en zijn 59-jarige echtgenote werden dinsdagavond bij aankomst voor hun deur door zes vermomde criminelen overmeesterd. Daarna werden zij urenlang gekweld door de zes die op zoek waren naar geld en waardevolle spullen. Na het vertrek van de overvallers woensdagochtend vroeg kon de vrouw om hulp roepen waarna de buren de politie alarmeerden.

De brandweer vond later in de uitgebrande kelder van het huis het levenloze lichaam van de man. Hoe hij aan zijn einde is gekomen is niet bekend. In de buurt van het huis werd later een huurauto gevonden die de daders hadden gebruikt. De politie denkt dat ze verder zijn gevlucht in de auto van het paar.

Volgens de polizie waren de daders gemaskerd en spraken ze Marokkaans en Frans. De polizei zoekt getuigen en is op zoek naar een zilverkleurige Audi Avant met Pools kenteken.

Anp/TPO