TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Kick Out Zwarte Piet actievoerders zaterdag onder politiebegeleiding naar Dokkum

Snelwegblokkeerders willen actievoerders nu hun gang laten gaan

Nadat vorige week de geplande protestactie van actiegroep Kick Out Zwarte Piet door fans van de zwartgeschminkte kindervriend werd tegengehouden, krijgen de kinderfeest-critici aanstaande zaterdag begeleiding van de politie. Dit om een mogelijke tweede aanvaring met Friese anti-anti-Zwarte Piet fanatici te voorkomen. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Dongeradeel aan Omroep Fryslan. De actievoerders willen met bussen en auto’s van Duivendrecht naar Fryslân komen.

De actievoerders wilden graag op de Markt demonstreren, maar omdat daar werkzaamheden zijn moet worden uitgeweken naar een andere locatie. De demonstratie staat gepland van 14.00 tot 16.00 uur.

De mensen die het pietenprotest bij de intocht van Sinterklaas tegenhielden door de snelweg te blokkeren, zeggen nu dat ze de actievoerders hun gang willen laten gaan. Op de Facebookpagina van een van de snelwegblokkeerders is te lezen:

 

“Zaterdag gaat KOPZ alsnog demonstreren in Dokkum. Mooi laten gaan, het is hun recht. Maar ik ben bang dat er gedonder van komt zowel van rechtse als van linkse fanatieke personen. Ik kom niet in Dokkum, en met mij de ‘blokkeerders’ ook niet, wij hebben ons punt gemaakt en nu mogen zij hun recht gebruiken. Maar ik vraag hierbij iedereen om zaterdag uit Dokkum weg te blijven, laat ons Friezen nu maar zien aan hun dat wij geen racisten zijn en dat wij niet tegen vrijheid van meningsuiting zijn. Er wordt vast geroepen en gescholden en komen er rellen van, daar hebben wij in Friesland geen zin in en doen wij er niet aan mee…

Volgens mij is de demonstratie alleen ’s middags dus ’s ochtends, ’s avonds en koopzondag allemaal wel even naar Dokkum om de ondernemers te compenseren.”

 

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.