TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Alsnog veroordeling voor ‘Plastisch chirurg’ Rock G.

‘Borsten volkitter’ komt er dit keer niet mee weg en moet een jaar zitten

De Haagse ‘plastisch chirurg’ Rock G., die onder andere bekend staat als ‘borstendokter’ en ´horrordokter’, moet alsnog de cel in. Het gerechtshof in Den Haag acht hem schuldig aan mishandeling en verminking van meerdere patiënten bij wie hij cosmetische ingrepen uitvoerde in zijn Citykliniek in Den Haag. De ‘flinke kitspuit’, die G. graag ter hand nam, zal hij voorlopig moeten missen. Hij heeft twee jaar celstraf gekregen waarvan één jaar voorwaardelijk.

Drie jaar geleden werd G. nog vrijgesproken door de rechtbank. Het Openbaar Ministerie (OM) had in hoger beroep drie jaar celstraf tegen hem geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dat was dezelfde eis als drie jaar geleden voor de rechtbank.

Die oordeelde toen dat de in Suriname geboren G. weliswaar fouten had gemaakt, maar dat deze niet ernstig genoeg waren om hem te straffen. De aanklagers gingen daartegen in beroep.

In totaal hadden 121 ex-patiënten zich sinds 2008 met klachten gemeld. Tien zaken zijn tijdens het proces behandeld. Sommige patiënten ondervinden nu nog altijd hinder.

(ANP/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.