TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Partijcongres AfD: rollen scheermesjesprikkeldraad en beveiliging noodzakelijk

De vrije democratie in de EU anno 2017

Tags:

Het landelijke partijcongres van de Duitse politieke partij AfD deze zaterdag in Hannover vindt plaats achter prikkeldraad van de NAVO. De politie hoopt met die beveiliging volgens Duitse media te voorkomen dat tegenstanders van de rechts-populistische partij bij het congrescentrum kunnen komen waar de AfD onder andere een nieuw bestuur kiest.

De politie houdt rekening met rellen bij het congrescentrum en ook elders in de stad. Diverse organisaties hebben aangekondigd de straat op te gaan en gevreesd wordt dat zij willen proberen de AfD het vergaderen onmogelijk te maken.

De autoriteiten denken dat er veel meer anti-demonstranten zullen zijn dan bij het partijcongres van de AfD in 2015 toen ongeveer 200 activisten in Hannover de nodige problemen veroorzaakten. De politie in Hannover krijgt hulp van collega’s uit andere deelstaten, maar hoeveel politiemensen er worden ingezet is niet verteld.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.