avatar
   
Binnenland

Slobodan Praljak doodde zichzelf met cyaankali

Het spul dat Hitler, Himmler, Goebbels en Göring namen

De Kroatische oud-generaal Slobodan Praljak is vermoedelijk overleden aan hartfalen nadat hij het gif kaliumcyanide (cyaankali) heeft ingenomen. Dat blijkt uit de eerste voorlopige resultaten van de toxicologische test, aldus het Openbaar Ministerie.

Praljak nam woensdag tijdens een zitting van het Joegoslavië-Tribunaal het gif in. Hij was kort daarvoor in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar cel wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

Tijdens de autopsie waren twee Kroatische deskundigen aanwezig. In overleg met het Joegoslavië-Tribunaal en de Kroatische autoriteiten waren zij als waarnemers bij de sectie toegelaten. De definitieve doodsoorzaak wordt vastgesteld zodra de eindrapportage beschikbaar is.

Bekende gebruikers zijn Adolf Hitler, Heinrich Himmler, Joseph Goebbels en Hermann Göring.

Lees ook

Video – Oorlogsmisdadiger Slobodan Praljak neemt ‘vergif’ in tijdens uitspraak Joegoslaviëtribunaal en overlijdt

ANP/TPO

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.