TPOok!

 
Buitenland

Spijkerpakket op Kerstmarkt in Potsdam bevatte geen ontsteking

Wel een batterij, draad en vuurwerk

In het verdachte pakket dat vrijdag werd ontdekt bij de kerstmarkt in het Duitse Potsdam zaten spijkers, maar het bevatte geen ontsteking en kon dus niet afgaan. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Brandenburg Karl-Heinz Schröter gezegd. In het pakket zaten verder wel een batterij, draad en vuurwerk.

De politie ontruimde kort na de vondst de kerstmarkt in de stad. Specialisten maakten het pakket vrij snel onschadelijk door het gecontroleerd te laten ontploffen.

Afgeleverd

Het pakket was door een koerier afgeleverd bij de apotheek die bij de markt is gevestigd. Toen een medewerker het openmaakte, ontdekte hij draden en een mechaniek, melden lokale media. De eigenaar van de apotheek alarmeerde de politie, die besloot de straat en winkels rond de apotheek te ontruimen.

De controle op de veiligheid op kerstmarkten in Duitsland is sterk verscherpt na de bloedige aanslag in december vorig jaar op een kerstmarkt in Berlijn, waardoor twaalf mensen omkwamen.
(ANP)

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.