Binnenland

Terreurrapper Marouane Boulahyani uit Arnhem gedood in Syrië

Wilde naar eigen zeggen het Syrische volk helpen

De Nederlandse jihadist Marouane Boulahyani is om het leven gekomen in Syrië. Dat hebben bronnen in Syrië laten weten aan de advocaat, de familie en vrienden van de Arnhemmer, die bekend stond als de jihadrappper, meldt RTL Nieuws. Advocaat Barbara Klunder heeft de berichten over de dood van Marouane Boulahyani ontvangen, maar zij heeft geen officiële bevestiging.

Boulahyani vertrok in 2013 met plaatsgenoot en mederapper Robbin van D. naar Syrië. Toen die laatste terugkeerde naar Nederland, besloot B. te blijven. Naar eigen zeggen wilde hij het Syrische volk helpen. Hij nam al snel deel aan de gewapende strijd. 8 september had hij voor het laatst contact met zijn familie en vrienden. De dag erna ging hij naar het front bij Deir ez-Zor om te vechten tegen de troepen van de Syrische president Bashar al-Assad, aldus RTL Nieuws.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Boulahyani van deelname aan een terroristische organisatie en van de voorbereiding van terroristische misdrijven.

Lees ook

TPO – Marouane Boulahyani komt terug uit Syrië om u te onthoofden, rapt hij in een nieuwe video

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.