Buitenland

Islamistische zelfmoordaanslag op Britse premier Theresa May verijdeld

06-12-2017 01:15

Britse veiligheidsdiensten hebben ‘in de afgelopen weken’ een terreuraanslag verijdeld. Die aanslag zou zijn gericht tegen de Britse premier, Theresa May, dit meldt Sky News vannacht. Het is een van de terreurplannen die door politie en de Britse geheime dienst MI5 het afgelopen jaar zouden zijn verijdeld. Vandaag zijn de ministers in het Britse kabinet over het terreurplan geïnformeerd, hetgeen zou aangeven dat het om een serieuze dreiging ging.

“Het is in de kern een plan voor een aanslag van extremistische Islamisten tegen Downing Street”, zo meldt een correspondent van Sky. Dat plan zou bestaan uit het lanceren van een zelfgemaakt explosief richting Downing Street 10, de residentie van de Britse premier. “In de chaos daarna zou de premier, Theresa May, dan gedood worden.”

Voorbereiden van terreurdaden

Vorige week zijn twee mannen gearresteerd in verband met het plannen van de aanslag. Aan die arrestaties ging een onderzoek vooraf waarbij in ieder geval de politie in de West Midlands, Scotland Yard en MI5 betrokken waren. De mannen wordt het voorbereiden van terreurdaden ten laste gelegd.

De gearresteerde mannen zijn de 20-jarige Naa’imur Zakariyah Rahman uit noord Londen en de 21-jarige Mohammed Aqib Imran uit Birmingham, zo weet Sky. Zij moeten moeten deze woensdag voor het gerecht verschijnen.