TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Man plaatst één (1) ‘racistische’ comment op Facebook, krijgt week celstraf voorwaardelijk

Rechtsstaat Nederland 2017: straffen voor facebookcomments hoger dan straffen voor doodrijders

Tags:

Een 53-jarige man uit Zwolle is veroordeeld tot een week voorwaardelijke celstraf voor de gruwelijke misdaad van het plaatsen van één kwetsende comment op Facebook. Dit meldt RTV Oost.

Het OM eiste ‘slechts’ 350 euro boete, de kwetsmisdadiger in kwestie is door zijn Facebook-comment zijn baan kwijt en ontving inmiddels duizenden doodsbedreigingen, maar in tegenstelling tot vrijwel alle andere zaken vond de rechter nu ineens niet dat de dader ‘al genoeg is gestraft’.

Integendeel, de rechter veroordeelde de man zelfs tot een veel zwaardere celstraf. Was Bénédicte Ficq ziek?

Duizenden keren bedreigd

De ‘misdadiger’ had op Facebook een voor Turken kwetsende en racistische comment geschreven, dit omdat hij zelf zegt een hekel te hebben aan buitenlanders. RTV Oost:

Tekst gaat verder na advertentie

“Hij deelde een nieuwsbericht over een bomaanslag in Turkije waarbij 29 mensen omkwamen en schreef daaronder dat het er wel meer hadden mogen zijn. Ook schreef hij dat het een geluk was dat die 29 in ieder geval niet naar hier kwamen.”

 

Op het moment dat hij de comment plaatste was hij dronken en geëmotioneerd over de dood van zijn vader wiens verjaardag het toen was.

Omdat de kwetsende Facebook-comment door Turkse media werd afgedrukt en de comment internationaal aandacht kreeg werd de man duizenden keren bedreigd via social media en email.

Geen medelijden

De rechter, die normaal best wel veel medelijden heeft met dronken doodrijders, verkrachters, draaideurcriminelen, zinloos geweldplegers, moordenaars, fraudeurs, straatterroristen, stalkers, kinderneukers, huisovervallers, bejaardenmeppers, online danwel offline bedreigers, cartoonisten, Wilders-bedreigers, smaadplegers, extreem gewelddadige vrouwenhandelaren en vrijwel elke kleine of grote crimineel had nu ineens geen medelijden. Want ‘racisme’ op Facebook. Kennelijk de enige echte misdaad in rechtsstaat Nederland anno 2017 waarvoor de rechtsstaat wel ineens lijkt te functioneren.

Het is mogelijk voor het eerst sinds hele lange tijd dat deze rechter ook echt een celstraf uitdeelde. Meestal blijft het bij laffe werkstrafjes, geldboetes en het intrekken van de rijbevoegdheid voor maximaal een jaartje.

1984

Hoe het kan dat de kwetsmisdadiger überhaupt is opgespoord en de aangifte tegen deze man niet, zoals gebruikelijk, werd genegeerd door de politie danwel gesponeerd door het OM laat zich raden: omdat ‘racisme op Facebook’ de allergrootste misdaad in Nederland is was er natuurlijk geen capaciteitstekort bij politie of justitie. Prioriteiten, u kent ze wel.

Of de rechter met zijn in de rechtszaal hardop uitgesproken waarschuwing “Je moet gewoon alert zijn wat je op Facebook plaatst” bedoelde te zeggen dat de tijd van vrijheid van meningsuiting en een daarbij terughoudende overheid nu definitief voorbij is en of dit betekent dat u voortaan wél ineens bang moet zijn voor politie en justitie, omdat de pakkans nu wél ineens hoog is en er nu wél ineens voortvarend wordt opgetreden, is niet bekend.

Ook is niet bekend of de rechter deze uitspraak uit Orwell’s 1984 heeft of serieus zelf heeft bedacht, zonder daarover ’s nachts wakker te liggen.

Burger, succes met aangifte doen

Onze tip: blijf weg van Facebook, blijf weg van social media, blijf weg van alles waarvan u denkt dat er nog sprake is van rechtvaardigheid, rechtsstaat of een ‘Vrouwe Justitia’ met een blinddoek voor haar ogen die alles en iedereen objectief, gelijk en onafhankelijk behandelt. Vrouwe Justitia heeft alweer jaren een blinddoek voor slechts één oog en haar weegschaal slaat uit naar slechts één kant.

Face it, justitie is Nederland is niet onafhankelijk en heeft een politiek-ideologische agenda. En dat is een einde maken aan de te ruime vrijheid van meningsuiting.

Het moet immers maar eens afgelopen zijn met zomaar vinden wat je wilt in een gezellige samenleving als die van het gave land Nederland.

Burger, succes met aangifte doen van inbraak, autobrand, zinloos geweld, online oplichting of seksuele intimidatie. Het kan even duren voordat u het bekende ‘wij gaan aan deze zaak geen vervolging geven’-briefje van de politie ontvangt. De politie heeft het namelijk erg druk met het opsporen van kwetsende Facebook-commenters.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.