TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Man (29) die medewerkster zorginstelling afslachtte krijgt tbs want ontoerekeningsvatbaar

Man blijkt zo gek als een deur, dus die zal binnenkort wel vrij rondlopen in de bossen van Den Dolder

De 29-jarige Dennis van H. uit Hellevoetsluis die in april een 27-jarige vrouw uit Middelharnis met messteken doodde, is volgens de officier van justitie ontoerekeningsvatbaar. De aanklager eiste daarom voor de rechtbank in Dordrecht tbs met dwangverpleging.

De verdachte was een cliënt van de zorginstelling Pameijer in Hellevoetsluis waar het slachtoffer werkte. Uit onderzoek van een psychiater en een psycholoog blijkt dat de verdachte lijdt aan waanideeën en daarnaar handelde. Van H. dacht dat er een complot was van de inlichtingendienst AIVD tegen hem en dat zijn hulpverleenster bij de dienst werkte.

De steekpartij vond plaats op de Fazantenlaan in Hellevoetsluis. De verdachte reed met het slachtoffer mee naar de parkeerplaats waar ze hadden afgesproken om te dansen met de kofferbak open en de muziek aan, zo had hij verklaard. De verdachte stak het slachtoffer van achteren in de hals met een vouwmes.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.