Binnenland

Palestijnse terrorist die ruiten joods restaurant Amsterdam kapotsloeg: ‘Ik ben geen antisemiet’

08-12-2017 14:28

De Palestijnse terrorist die donderdag ondanks de aanwezigheid van politie ongestoord ruiten van een Joods restaurant in Amsterdam met een knuppel kapot kon slaan noemt zichzelf ‘geen antisemiet’. Volgens het Parool heeft hij bij de politie een volledige verklaring afgelegd.

De man, een 20-jarige Palestijn die al langere tijd in Amsterdam woont, zegt wel tot zijn daad te zijn gekomen “uit verdriet over de situatie in Palestina”.

Volgens zijn advocaat is het “een wanhoopsdaad om aandacht te vragen voor de zijns inziens mensonterende dagelijkse situatie in Palestina”.

De Palestijnse terrorist zou, aldus de advocaat, “nadrukkelijk geen antisemitische gevoelens te koesteren” en “neemt verder afstand van enige vorm van terrorisme” want “volgens zijn geloof is het strikt verboden om personen geweld aan te doen”.

Of het volgens zijn geloof dan wel is toegestaan om met knuppels winkelruiten in te slaan is niet bekend. Ook is niet bekend hoe het ‘uit wanhoop aandacht vragen voor’ een bestaande politieke situatie door ruiten in te slaan precies géén ‘enige vorm van terrorisme’ is.

 

Lees ook: Man met Palestijnse vlag slaat in Amsterdam met knuppel ruiten joods restaurant in

Lees ook: Aanvaller joods restaurant Amsterdam is buitenlandse man met ‘tijdelijke verblijfstatus’

Lees ook: Burgemeester Jozias van Aartsen: Politie heeft snel gehandeld tijdens aanval op joods restaurant Amsterdam

Lees ook: Frits Barend woest na terreuraanslag op Joods restaurant: ‘Doet denken aan Kristallnacht’