TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Inchecken met mobiel wordt ‘voorlopig’ nog niet verder uitgerold

Technologie telefoons nog niet voldoende gestandaardiseerd'

In- en uitchecken in het openbaar vervoer met de mobiele telefoon wordt voorlopig niet op grote schaal ingevoerd. De technologie is nog niet solide genoeg, zegt Arco Groothedde, directeur van Translink, het bedrijf van de ov-chip, in vandaag in Trouw. Hiermee loopt hij vooruit op een evaluatie van de proef met de ov-chip mobiel.

Direct mis

Afgelopen voorjaar ging het direct na de start van een proef met mobiel in en uitchecken mis. Ook is het gewenste aantal van tienduizend deelnemers aan de proef nog altijd niet gehaald. “Het aanmelden gaat gewoon niet soepel genoeg”, zegt Groothedde in de krant. Volgens Translink is het belangrijkste probleem dat er zo vele verschillende mobiele apparaten zijn.

“Een deel van de geleerde lessen nemen we weer mee bij de proef met het inchecken met de bankpas, die in 2018 op kleine schaal gaat plaatsvinden”, zegt Groothedde wel.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]hepostonline.nlBitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.