Buitenland

Doodsoorzaak Charles Manson bekend

12-12-2017 12:48

‘s Werelds meest beruchte sekteleider, Charles Manson, is niet meer. Hij is overleden is aan een acute hartstilstand, ademhalingsproblemen en darmkanker, zo meldden verschillende Amerikaanse media op basis van Mansons overlijdensakte.

Manson overleed op 19 november op 83-jarige leeftijd. De tot levenslang veroordeelde sekteleider, die zijn volgelingen aanzette tot gruwelijke moorden, kampte in de maanden voorafgaand aan zijn dood al met darmkanker.

Het lichaam van Manson is tot op heden niet begraven, omdat familieleden en zakenvrienden ruzie maken over zijn erfenis. Ten minste drie partijen hebben zich aangediend als rechthebbende, onder wie een man die beweert een kleinzoon van Manson te zijn.

Manson Family

Manson zat al meer dan 45 jaar in de gevangenis. In de jaren zestig verzamelde hij een schare overwegend jonge vrouwelijke volgelingen, die bekend stond als de ‘Manson Family’. In de zomer van 1969 zette hij ze aan zeven mensen te vermoorden waaronder de actrice Sharon Tate, die toen ze werd gedood 8,5 maanden zwanger was. De sekteleden drongen huizen binnen, vermoordden hun slachtoffers en schreven met hun bloed provocerende leuzen en Black Panther symbolen op de muren. Het doel van de moorden was een rassenoorlog te ontketenen. Dit hoopte Manson te bereiken door de moorden in de schoenen van zwarten te schuiven.

(ANP/TPO)