TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Trump wil weer Amerikanen op de maan

En daarna naar Mars

President Donald Trump heeft de opdracht ondertekend om opnieuw Amerikanen naar de maan te brengen. De maanreizen zouden moeten uitmonden in een bemande missie naar Mars. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt.

Woordvoerder Hogan Gidley zei dat Trump met zijn ‘Space Policy Directive 1’ de nationale ruimtevaartorganisatie NASA vraagt “Het voortouw te nemen bij een innovatief programma voor ruimteonderzoek om weer Amerikaanse astronauten naar de maan te sturen, en uiteindelijk naar Mars.”

Dat was de aanbeveling van de adviesraad, die Trump eerder dit jaar voor het ruimteprogramma in het leven riep. “De president wil het beleid ten aanzien van bemande ruimtereizen veranderen om ervoor te zorgen dat Amerika de drijvende kracht voor de ruimtevaartindustrie wordt, nieuwe kennis vergaart over de kosmos en de aanzet geeft voor ongelooflijke technologie”, aldus Gidley.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.