TPOok!

 
Weten & Tech

Erdogan wil Twitter dwingen ‘kwetsende’ cartoon Oppenheimer te verwijderen

Verschillende mensen ontvingen notificatie van gerechtelijk bevel

Verschillende twitteraars hebben van Twitter bericht gehad van een gerechtelijk bevel uit Turkije. Twitter heeft het bevel ontvangen om bepaalde afbeeldingen met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan te verwijderen. Met het bericht vraagt Twitter de betreffende gebruikers of zij de gewraakte afbeeldingen vrijwillig gaan verwijderen.

Het gaat om cartoons en andere blijkbaar onwelgevallige afbeeldingen die Erdoğan verwijderd wil hebben.

Vervolgstappen

Het bericht van Twitter is een bericht ter informatie. Twitter vraagt gebruikers dus niet direct om de afbeeldingen te verwijderen, maar wil wel weten welke stappen de gebruikers zelf ondernemen. Dat kan naast het vrijwillig verwijderen ook het zelf indienen van een bezwaar bij de Turkse rechtbank zijn. In Nederland heeft onder ander cartoonist Ruben L. Oppenheimer het bericht van Twitter ontvangen.

Op dit moment heeft Twitter verder nog geen actie ondernomen. Het bedrijf beraadt zich op vervolgstappen. Wanneer er later actie wordt ondernomen krijgen de gebruikers opnieuw bericht. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om het verbergen van content voor bepaalde landen, in dit geval Turkije.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.