Binnenland

Onderzoek veiligheid reïntegratie gedetineerden en tbs’ers

20-12-2017 12:52

Naar aanleiding van de verdwijning en de moord op Anne Faber laat de burgemeester van Zeist, Koos Janssen, onderzoek doen naar de veiligheid en leefbaarheid in Den Dolder (Zeist).

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) gaat onderzoek doen naar de wijze waarop tijdens de reïntegratie van gedetineerden en van tbs’ers rekening wordt gehouden met de veiligheid van de samenleving. Het gaat om gedetineerden die vanwege een ernstige psychiatrische aandoening worden behandeld.

Michael P., die vast zit voor betrokkenheid bij de dood van Faber, zat in de forensisch psychiatrische afdeling van kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder om zich voor te bereiden op een terugkeer in de maatschappij na een eerdere veroordeling.

De OvV gaat overigens niet alleen de situatie in Den Dolder onderzoeken.

“De nadruk zal  liggen op het systeem van reïntegratie vanuit forensisch psychiatrische klinieken en de wijze waarop de veiligheid van anderen in de samenleving meegewogen wordt.”

De komende twee maanden zal de  Onderzoeksraad gebruiken voor een verkennend onderzoek. Hierna kan de precieze onderzoeksvraag worden geformuleerd en kan het daadwerkelijke onderzoek starten.

(ANP/TPO)