Buitenland

Automobilist rijdt met opzet in op voetgangers te Melbourne

21-12-2017 10:10

Update: dader is ‘verwarde man’…

Een automobilist is donderdag op een kruispunt in de Australische stad Melbourne ingereden op voetgangers die overstaken. Volgens de Sydney Morning Herald zijn negentien mensen gewond geraakt, van wie een jong kind ernstig. Veertien slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. Enkele werden eerst langdurig behandeld op straat.

De politie, die snel ter plaatse was, heeft de dader gearresteerd. Niet veel later werd nog een tweede man aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het is onduidelijk of het om een terroristische actie ging.

De chauffeur reed niet extreem hard in zijn fourwheeldrive. De politie vermoedt niettemin dat er sprake is van opzet. “Dat denken we op grond van wat we hebben gezien. Motieven weten we nog niet. Het onderzoek is net begonnen”, zei commandant Russell Barrett tijdens een eerste persconferentie.

Het incident gebeurde tijdens de avondspits vlak bij het centraal station. Het was op dat moment extra druk in de stad met behalve forensen ook veel winkelend publiek voor de kerstinkopen.

 

Update:

De man die donderdagmiddag in Melbourne opzettelijk inreed op overstekende voetgangers is volgens de krant The Australian een doorgedraaide drugsverslaafde met psychische problemen. Door zijn actie raakten negentien mensen gewond, van wie een aantal ernstig. Veertien slachtoffers moesten naar een ziekenhuis worden gebracht.

 

Anp