Binnenland

Gijzeling bij kliniek in Rotterdam voorbij

21-12-2017 13:14

Bij een kliniek in Rotterdam Alexander zijn hulpdiensten deze middag massaal in actie gekomen na een melding van een bedreiging. Een man met een vuurwapen liep het gebouw binnen, bond een arts vast en bedreigde haar. Waarom hij dat deed, is nog niet bekend. Na ongeveer een uur was de arts vrij.

Update 15:30 – Gijzeling was bij kliniek voor handzorg

De gijzeling bij de kliniek was niet bij de Velthuis kliniek voor cosmetische chirurgie, maar bij de Xpert Clinic die in hetzelfde pand gevestigd is. Het is een kliniek voor hand en polszorg. De politie kwam deze middag met acht busjes naar het gebouw aan de Jan Leentvaarlaan. De wijde omgeving werd afgezet. Iedereen die mobiel genoeg was moest het pand uit, alle kamers werden doorzocht. Twee cliënten lagen nog op een behandelkamer en konden niet weg.

Volgens de politie kende de vrouwelijke arts de dader niet. Ze raakte bewusteloos tijdens het incident. Toen ze weer bijkwam, was de dader weg. Hij is nog voortvluchtig. Het is niet bekend of zijn wapen is gevonden. De arts is ter observatie naar een ziekenhuis gebracht.

Update 14:02 – Geen aanhoudingen

Volgens de politie is de situatie inmiddels onder controle en is de gijzeling voorbij. Er is een arts ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd, en niemand opgepakt. De gijzelnemer is nog niet aangetroffen, aldus de politie.

Update 13:44 – Een arts werd vastgebonden en bedreigd

In het pand van de Velthuiskiniek is volgens Rijnmondveilig een arts vastgebonden en bedreigd met een wapen. Inmiddels is het pand ontruimd en wordt er niemand meer vastgehouden.

Bij het pand was ook de dienst Speciale Interventies aanwezig.

Update 13:46 (ANP): Ik stond er net bij toen het gebeurde, er kwamen vier arrestatiewagens en mannen met walkietalkies.” Dat zegt Luuk, ooggetuige van de situatie buiten de Velthuiskliniek op de Jan Leentvaarlaan in Rotterdam. Daar wordt donderdagmiddag volgens de politie personeel van de medische kliniek door een man bedreigd.

Politiemensen en hulpverleners zijn ter plekke bij het gebouw. Luuk zag naar eigen zeggen onderhandelaars arriveren en mensen met kogelvrije vesten. “Ik fietste er toevallig langs op weg van school naar huis. Ik zag mensen uit het gebouw komen. Ze waren aan het huilen.”

De Velthuiskliniek is een centrum voor plastische chirurgie.

Update: volgens een getuige zijn er ’14 ME’ers naar binnen gegaan’ en is iemand ‘liggend met een deken over zich heen’ naar buiten gedragen.

Update: een gijzeling zou gaande zijn in Rotterdam-‘s-Gravenland. Volgens getuigen wordt een arts van de Velthuiskliniek gegijzeld.

Update: het ‘personeel van een medische kliniek’ zou worden bedreigd. Het zou gaan om de Velthuiskliniek.

De politie in Rotterdam is donderdag tegen 13.00 uur opgeroepen voor hulp na een incident bij een zorginstelling aan de Leentvaartlaan in Rotterdam. Er staan veel busjes van de politie bij het gebouw. Wat er is gebeurd, is niet duidelijk.

Anp