Buitenland

Italiaanse ANP: ‘Somaliër verkleedt zich als ziekenbroeder, randt barende vrouw aan in ziekenhuis Rome’

02-01-2018 22:26

We hielden alhier even een slagje om de arm, want het had zo nepnieuws kunnen zijn, maar de soort van Italiaanse ANP brengt het nu ook, en die zijn behalve niet voor de winst ook best betrouwbaar.

Dus hier gaat ie dan:

Een 38-jarige Somaliër heeft afgelopen Oudejaarsdag in het Sant’Eugenio Ziekenhuis te Rome geprobeerd een vrouw te verkrachten die op de kraamafdeling bezig was met het bevallen van haar kind. De dader zou zich hebben verkleed als broeder en zo ongezien het ziekenhuis zijn binnengekomen.

De dader, een Somaliër die al enkele jaren in Italië verblijft en tevens bekende van de politie is, betastte het slachtoffer terwijl hij stond te masturberen. De 43-jarige vrouw, inmiddels moeder, kon haar verkrachter van zich afslaan  en om hulp roepen. Toegesnelde verplegers konden de aanrander vasthouden tot de politie arriveerde.

De rechtbank in Rome oordeelde dinsdag dat de man voorlopig vast blijft zitten. 10 januari moet de masturberende in barensnood verkerende vrouwenaanrander weer voorkomen. Zijn advocaat zal vragen hem ontoerekeningsvatbaar te verklaren.