TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Asielzoekers voor 92% procent verantwoordelijk voor enorme toename geweld in Duitse deelstaat

Vooral jonge alleenstaande mannen uit Noord-Afrikaanse landen

Uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het Duitse Ministerie voor Familiezaken blijkt dat sinds de grote instroom van vluchtelingen in 2015 ook het aantal geweldsmisdrijven fors is gestegen. Tussen 2014 en 2016 steeg het aantal geweldsmisdrijven in de als rekenvoorbeeld gebruikte deelstaat Nedersaksen met 10,4 procent. In maarliefst 92,1 procent van al deze misdrijven zijn asielzoekers verdachte of dader. Dit melden Duitse media als Die Welt en de Duitse Radio 1-versie Deutschlandfunk woensdag.

Tussen 2014 en 2016 steeg het aantal van geweldsdelicten verdachte daders met vluchtelingenachtergrond met 241 procent. In die twee jaren steeg ook het aantal geregistreerde vluchtelingen in Nedersaksen met meer dan 100 procent.

Noord-Afrikaanse landen

Vooral asielzoekers uit ‘veilige landen’ als Marokko, Tunesië en Algerije zijn opvallend vaak verdachte van geweld. Ondanks het feit dat nog geen 1 procent van de vluchtelingenpopulatie in Nedersaksen afkomstig is uit deze landen is 17,1 procent van alle geweldsverdachten uit deze landen afkomstig. Vluchtelingen uit Syrië, Irak en Afghanistan zijn relatief veel minder vaak verdachte van geweldsmisdrijven,

Een verklaring voor het hoge geweldscijfer onder vluchtelingen ligt volgens de onderzoekers in het geslacht en de leeftijd van de vluchtelingen: mannen tussen de 14 en 30 jaar oud. Die bovendien uit een patriarchale machocultuur afkomstig zijn en als alleenstaande zonder vrouw in Duitsland leven.

Samenvatting van het onderzoek in het Duits (pdf) hier te downloaden.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.