TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Snelwegblokkeerders intocht Sint opgeroepen voor verhoor

Nog niet duidelijk wie er wel of niet strafrechtelijk vervolgd zullen worden

DOKKUM (ANP) – Justitie is achttien mensen op het spoor die november vorig jaar de snelweg A7 blokkeerden zodat demonstranten niet bij de sinterklaasintocht in Dokkum konden komen. Het Openbaar Ministerie heeft in totaal 31 mensen in het vizier, maar dertien personen zijn nog niet geïdentificeerd. Allen worden verdacht van het versperren van een openbare weg, gevaar of hinder op de weg veroorzaken en het verhinderen van een betoging.

De eerste verdachten hebben maandag een brief gekregen dat ze zich bij de politie moeten melden voor verhoor. Het is nog niet duidelijk wie er wel of niet strafrechtelijk vervolgd worden en wanneer een eventuele rechtszaak zal dienen.

De blokkade van de A7 ter hoogte van de afslag Oudehaske gebeurde voor de landelijke intocht van Sinterklaas op 18 november 2017 in Dokkum. Voorstanders van Zwarte Piet hielden op de snelweg enkele bussen tegen van mensen die wilden demonstreren tegen Zwarte Piet.

Na de blokkade werd de demonstratie in Dokkum verboden.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.