TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

168 Zwarte Piet-tegenstanders die hinderlijk deden in 2016 te Maassluis worden niet vervolgd

Zaken massaal geseponeerd

Tegenstanders van Zwarte Piet die in november 2016 werden opgepakt rondom de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis worden niet vervolgd. 168 mensen hebben inmiddels bericht gekregen van het Openbaar Ministerie of krijgen dat deze week.

De demonstranten werden er van verdacht niet te hebben voldaan aan een bevel van de politie. De zaken worden geseponeerd omdat er niet voldoende bewijs is tegen de demonstranten of omdat ze ten onrechte zijn aangemerkt als verdachte.

De actievoerders van Kick Out Zwarte Piet hadden besloten niet bij de sint-intocht in Maassluis tegen Zwarte Piet te protesteren, maar in de Maasstad. Dat werd niet toegestaan, waarna de massa-arrestatie volgde. Wegens verzet tegen aanhouding werden ook enkele rake klappen aan de arrestanten uitgedeeld.

De advocaat van een aantal van de demonstranten stelt in een reactie dat zijn cliënten er niets voor kopen “dat zij worden gearresteerd om achteraf te horen dat dat onterecht was (…) Het wordt hoog tijd dat op illegale arrestaties van demonstranten een automatische schadevergoeding wordt gesteld.”

 

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.