TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

‘Explosie van woningen’ Antwerpen 14 gewonden, twee doden

Zes mensen ernstig gewond

Update: twee doden onder het puin gehaald.

Door een explosie in Antwerpen is maandagavond een gebouw ingestort. Daarbij zijn ten minste veertien mensen gewond geraakt, van wie vijf ernstig en één in kritieke toestand, meldde de Antwerpse politie in de nacht van maandag op dinsdag.

De hulpdiensten waren dinsdagochtend nog op zoek naar twee mensen die mogelijk nog onder het puin liggen, aldus Belgische media. De Antwerpse politie noemde het ‘aannemelijk’ dat zij nog in de ravage liggen.

Ingestort

Maandagavond werden zeven personen onder het puin vandaan gehaald. De politie heeft laten weten dat zeker drie huizen zijn ingestort, twee aanpalende panden zijn onbewoonbaar verklaard en van één pand moet de stabiliteit worden onderzocht.

De brandweer kreeg volgens de Gazet van Antwerpen omstreeks 21.30 uur een melding van de explosie aan de Paardenmarkt, waarvan de oorzaak nog onbekend is. De politie meldt dat er geen sprake zou zijn van een terreuraanslag. De brandweer sprak op Twitter over een ‘explosie van woningen’.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.