TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Opnieuw lid No Surrender opgepakt wegens geweldpleging

Man heeft aangifte misdrijven gedaan, ondanks grote vrees voor veiligheid

Tags:

De politie heeft dinsdag opnieuw een lid van de motorclub No Surrender aangehouden op verdenking van een reeks geweldsincidenten. De man uit Assen wordt verdacht afpersing, bedreiging, mishandeling, diefstal met geweld, vrijheidsberoving en heling.

Hij zou in 2014 lid van een supportclub van No Surrender hebben mishandeld. De Assenaar zou de man tevens een boete hebben laten betalen en dwong hem zijn motor en clubkleding in te leveren. Volgens de politie werd de man tegen zijn wil meegenomen en opgedragen geld te pinnen. De politie stelt dat de man aangifte heeft gedaan van de misdrijven, ondanks grote vrees voor de veiligheid van hemzelf en zijn familie.

Bad standing

Tevens wordt de betrokkenheid van de verdachte onderzocht bij een zogenaamde bad standing, waarbij een lid hardhandig uit de club werd verwijderd. Het slachtoffer zou in het clubhuis van No Surrender in Emmen zijn bedreigd en mishandeld. Ook hij werd gedwongen een boete te betalen. De man is volgens de politie als gevolg van de ”bad standing” zo bang geworden dat hij geen aangifte heeft gedaan.

De aanhouding van de Assenaar maakt deel uit van een eerder ingesteld onderzoek naar criminele activiteiten binnen No Surrender. In december werd voorman Henk Kuipers (53) van de motorclub gearresteerd in zijn woning in Emmen. Kuipers wordt verdacht van zware mishandeling, afpersing, bedreiging en diefstal met geweld.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.