TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Trump trapt CNN-nepnieuwsjournalist Witte Huis uit

'Out!'

Tags: ,

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag tijdens een persconferentie een journalist van CNN laten verwijderen die een lastige vraag stelde. Jim Acosta vroeg Trump of hij meer immigranten uit Noorwegen toe wilde laten, iets dat de president eerder deze week suggereerde.

“Ik wil ze uit alle landen laten komen”, antwoordde Trump. Toen Acosta vroeg of dat alleen geldt voor “blanke landen”, wees de president de journalist de deur. “Out”, zei Trump. Hierna beletten medewerkers van het Witte Huis Acosta verder nog vragen te stellen.

De vraag volgde op een week vol kritiek nadat Trump tijdens een overleg over immigratie Afrikaanse en Midden-Amerikaanse landen zou hebben uitgemaakt voor ‘shithole countries’. De vermeende uitlatingen leidden tot een storm van kritiek, van andere westerse leiders en Republikeinen. Maar ook vooral van de landen zelf; onder meer Haïti, Botswana en Zuid-Afrika hebben de Amerikaanse ambassadeur om opheldering gevraagd. Trump ontkent de aantijgingen overigens.

Namibië maakte in antwoord op de ‘shithole’-opmerkingen een satirisch ‘American First’-filmpje waarin het land wordt aangeprezen om zijn prachtige ‘shithole’-faciliteiten.

Anp

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.