TPOok!

 
Buitenland

Europees gidsland Zweden (PvdA) dreigt leger in te zetten tegen ‘bendegeweld’ (multicultureel)

Zweedse PVV: 'Het spannend dynamische multiculturele paradijs Zweden waar zo lang voor is gevochten'

Tags:


Booking.com

 

De Zweedse premier Stefan Lofven zei deze week ook de inzet van het leger niet uit te sluiten bij de strijd tegen bendegeweld. Het inzetten van de krijgsmacht is ‘niet mijn eerste keus’, maar de premier wil zo’n grote stap ook niet uitsluiten. Hij wil koste wat kost een einde maken aan een serie dodelijke schietpartijen, dat meldt persbureau Reuters.

Hoewel het land bekend staat om zijn lage aantal moorden is bendegeweld er de laatste jaren bezig met een opmars. Veel Zweden hebben het gevoel dat de politie die geweldstoename helemaal niet aankan. “Ik wil alles doen wat nodig is om grote georganiseerde misdaad uit te roeien”, zei Lofven tegenover een Zweeds persbureau.

‘Paradijs’

De overheid heeft al ruim 7 miljard Kroon extra aan de politie beloofd. Dat is zo’n 880 miljoen euro waarover de politiemacht tussen nu en 2020 dan kan beschikken. Daarnaast zijn er strengere wapenwetten gekomen en is het makkelijker geworden om communicatie af te tappen.

Jimmie Akesson, de leider van de Zweedse Democraten stelde deze week cynisch, “Dit is het nieuwe Zweden, het spannend dynamische multiculturele paradijs waar zo velen in dit parlement al die jaren voor hebben gevochten”.

 

 

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.