Buitenland

Europees gidsland Zweden (PvdA) dreigt leger in te zetten tegen ‘bendegeweld’ (multicultureel)

19-01-2018 10:36



Booking.com

 

De Zweedse premier Stefan Lofven zei deze week ook de inzet van het leger niet uit te sluiten bij de strijd tegen bendegeweld. Het inzetten van de krijgsmacht is ‘niet mijn eerste keus’, maar de premier wil zo’n grote stap ook niet uitsluiten. Hij wil koste wat kost een einde maken aan een serie dodelijke schietpartijen, dat meldt persbureau Reuters.

Hoewel het land bekend staat om zijn lage aantal moorden is bendegeweld er de laatste jaren bezig met een opmars. Veel Zweden hebben het gevoel dat de politie die geweldstoename helemaal niet aankan. “Ik wil alles doen wat nodig is om grote georganiseerde misdaad uit te roeien”, zei Lofven tegenover een Zweeds persbureau.

‘Paradijs’

De overheid heeft al ruim 7 miljard Kroon extra aan de politie beloofd. Dat is zo’n 880 miljoen euro waarover de politiemacht tussen nu en 2020 dan kan beschikken. Daarnaast zijn er strengere wapenwetten gekomen en is het makkelijker geworden om communicatie af te tappen.

Jimmie Akesson, de leider van de Zweedse Democraten stelde deze week cynisch, “Dit is het nieuwe Zweden, het spannend dynamische multiculturele paradijs waar zo velen in dit parlement al die jaren voor hebben gevochten”.

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens