Binnenland

Gruwelijk relaas in rechtbank Rotterdam over marteling, verkrachting en uitwerpselen eten

22-01-2018 14:54

De langdurige mishandeling en verkrachting in 2016 van een inwoner van Sommelsdijk door twee bekenden was een straf omdat hij aan ‘zijn nichtjes had gezeten’. Ook wilden de twee mannen hun jeugdvriend een lesje leren omdat hij webcamseks had met een minderjarige meisje.

Dat bleek maandag bij de rechtszaak in Rotterdam waar de hoofdverdachten Lionel van G. uit Oude-Tonge en Jaap S. terechtstaan. De mannen hebben eerder een gehele of gedeeltelijk bekentenis afgelegd. De martelingen en verkrachtingen begonnen in juli van 2016 en vonden voornamelijk plaats in Sommelsdijk in het ouderlijk huis van het slachtoffer, een twintiger.

Tijdens de zitting bleek dat agressie over de webcamseks snel uitgroeide tot stelselmatige verkrachting, vernedering en een voortdurende boetedoening. “Het Nederlandse kampioenschap pedoschoppen” , zo schreven de verdachten op WhatsApp.

De mishandelingen waren bijzonder gruwelijk. Zo zou er met een airsoftgeweer met rubberen kogels van korte afstand op de man zijn geschoten.

Belangrijkste bewijs vormen filmpjes die van de mishandelingen zijn gemaakt. De twee verdachten staan samen met nog vier medeverdachten terecht. De rechtbank heeft vier dagen uitgetrokken voor deze zaak. De zes worden ook verdacht van mishandeling van twee andere mannen.

Rechtbankverslaggever Saskia Belleman van de Telegraaf doet verslag, lezen op eigen risico.


Tweets: @SaskiaBelleman

ANP

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens