Binnenland

Dode Amsterdamse ‘crimineel gerelateerde schietpartij’ is de 17-jarige stagiair van het buurthuis

27-01-2018 14:10

Degene die vrijdagavond in Amsterdam werd gedood bij een schietpartij in een buurtcentrum in de Grote Wittenburgerstraat is de zeventienjarige Amsterdams-Marokkaanse jongen Mohammed Bouchikhi. Dat meldt Het Parool op basis van verscheidene bronnen. Hij zou een stagiair zijn geweest van het buurthuis waar werd geschoten. Een gewonde is een vrouwelijke 20-jarige stagiaire van het buurtcentrum. Ze zou gewond zijn geraakt aan haar been.

In het buurthuis heeft de politie verscheidene kogelinslagen gevonden en ze noemt het een wonder dat daarbij geen andere kinderen of aanwezigen zijn geraakt. Uit eerste onderzoek is naar voren gekomen dat de daders een naam of namen hebben geroepen van iemand naar wie ze op zoek waren.

Bij de schietpartij raakten in totaal twee mensen gewond. Volgens de krant was de andere gewonde het eigenlijke doelwit, de 19-jarige Gianni L. Hij zou zwaar gewond zijn en vrijdagnacht nog geopereerd zijn in het ziekenhuis. De gemaskerde daders zouden gericht op zoek zijn geweest naar de slachtoffers, zo vertelden buurtbewoners.

‘Crimineel gerelateerd incident’

De politie zegt dat alles erop wijst dat het een crimineel gerelateerd incident is.

Volgens de krant raakte Gianni L. in november vorig jaar ook al gewond bij een schietpartij in de wijk, op nog geen 200 meter van het buurtcentrum. Toen kwam bij een korte schotenwisseling de negentienjarige Ayman Mouyah om het leven.

(TPO/ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens