Buitenland

Achtjarig Joods jongetje aangevallen in Parijse voorstad Sarcelles

31-01-2018 16:19

Vanochtend rond half zeven werd in de stad Sarcelles, ten Noorden van Parijs, een achtjarig Joods jongetje aangevallen door twee jongeren, zo valt te lezen bij de NRC. Het Franse parket gaat uit van een antisemitische daad, ondanks het feit dat er geen antisemitische teksten zouden zijn uitgesproken.

Toenemend anti-Joods sentiment

Het jongetje had traditioneel Joodse uiterlijke kenmerken als een keppeltje en peies (de bekende Joodse haarlokken) en was onderweg naar een cursus. Op een gegeven moment kwamen twee jongens achter een prullenbak vandaan, duwde het knulletje tegen de grond en begonnen hem te slaan. Nadat het jongetje onder een auto kroop namen de daders de benen.

Dit incident komt drie weken na een vergelijkbaar incident ook in Sarcelles. Toen werd een vijftienjarig meisje bij de poort van een Joodse privéschool in haar gezicht gesneden. In de arme Parijse voorstad woont sinds jaar en dag een grote Joodse gemeenschap met overwegend Noord-Afrikaanse roots. Autoriteiten melden dat onder, uit de zelfde regio afkomstige, moslims een toenemend anti-Joods sentiment valt waar te nemen.

Scherpe veroordelingen

Volgens de socialistische burgemeester van Sarcelles, François Pupponi, “lijdt over het antisemitische karakter van deze agressie geen enkele twijfel”, dit meldde hij tegen Le Figaro. 

 

“Ik ken het profiel van deze delinquenten: ze zijn abject, maar ze zijn niet achterlijk, en ze weten precies wat ze doen. Ze zijn naar een Joodse buurt gekomen om ‘Joden te rammen’.”

 

Zei hij vervolgens.

 

De Franse president Emmanuel Macron reageerde via Twitter:

 

”Iedere keer dat een burger vanwege zijn leeftijd, zijn uiterlijk of zijn geloof aangevallen wordt, is de hele republiek aangevallen.”

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens