TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Schietpartij tussen Afghaanse en Afrikaanse vluchtelingen in Calais

18 gewonden bij meerdere confrontaties

Door meerdere confrontaties tussen Afghaanse en Afrikaanse migranten zijn donderdag in Calais zeker achttien gewonden gevallen. De krant La Voix du Nord meldde dat zes van de gewonden door kogels zijn geraakt en dat vier van hen er slecht aan toe zijn.

Honderden migranten raakten donderdag eerst slaags op de plek waar eten aan de migranten wordt uitgedeeld. Getuigen meldden dat toen ook is geschoten, maar het is niet duidelijk wie dat heeft gedaan. Later braken er opnieuw gevechten uit. De politie greep in en gebruikte onder meer traangas om de migranten uiteen te drijven.

Minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb besloot donderdagavond naar Calais te reizen om poolshoogte te nemen.

Calais is al jaren een belangrijke bestemming voor migranten. Die willen vanuit de Noord-Franse havenstad de oversteek naar Groot-Brittannië maken. In oktober 2016 lieten de Franse autoriteiten een enorm vluchtelingenkamp bij Calais ontruimen. In de zogenoemde jungle zaten destijds tussen de zesduizend en achtduizend migranten. Die werden naar officiële kampen verspreid over heel Frankrijk gebracht.

Volgens hulporganisaties zitten er nu ongeveer achthonderd migranten in Calais. Volgens de autoriteiten zijn het er een paar honderd minder.

Lees ook

Dossier Calais

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.