Buitenland

Belgische ambulancebestuurder ramt slagboom, vlucht in paniek weg, laat patiënt alleen achter

11-02-2018 20:36

Ipad

 

Een ambulancebestuurder heeft in België een patiënt achtergelaten in zijn ziekenwagen. De man was vanwege een aanrijding in paniek gevlucht, bericht televisiezender VTM zondag. De politie pakte hem later op.

De chauffeur van een commercieel bedrijf voor ziekenvervoer had vrijdag een jonge vrouw opgehaald in het ziekenhuis van Leuven. Hij raakte bij vertrek de slagboom en beschadigde daarbij de voorkant van zijn ambulance. De man zou vervolgens in paniek zijn geraakt en stopte uiteindelijk zijn voertuig. Hij nam de benen en liet de patiënt achter.

De ouders van het meisje sloegen alarm toen hun dochter niet thuiskwam. “Via ons track and trace-systeem zagen we dat onze ziekenwagen stilstond in Latem”, zei de bedrijfsleider van Ambulance Luc tegen VTM. Hij schakelde de politie in, die de bestuurder opspoorde. Hij bevond zich nog in de buurt van de ambulance.

Een politiewoordvoerster liet weten dat de man kampt met psychische problemen. {Hij was niet onder invloed van alcohol.” Het ambulancebedrijf heeft de patiënt alsnog naar huis gebracht.

Anp

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens