TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Schoten en gewonden bij hoofdkantoor Amerikaanse inlichtingendienst NSA

Auto reed in op ingang militair complex

Tags: ,

Bij het hoofdkantoor van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA in de staat Maryland is woensdag mogelijk geschoten. Veel politie-eenheden en andere hulpdiensten zijn ter plekke. Volgens Amerikaanse media zijn drie mensen gewond geraakt. De situatie was snel onder controle, meldden de autoriteiten.

De plaatselijke politie bevestigt op Twitter een incident bij de NSA, maar stelt dat de inlichtingendienst zelf de zaak in onderzoek heeft. De nabijgelegen snelweg is afgesloten. Volgens nieuwszender CBS was bij een van de bezoekersingangen eerder een SUV tot stoppen gemaand. Op beelden die de zender heeft verspreid zijn kogelgaten in de auto te zien. Een persoon uit de auto zou zijn gearresteerd.

Het hoofdkantoor van de NSA is gevestigd op het terrein van Fort Meade, een Amerikaanse militaire basis in de staat Maryland. Daar zitten ook veel andere veiligheids- en inlichtingendiensten. President Trump is van het incident op de hoogte gebracht, meldt het Witte Huis.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.