TPOok!

 
Buitenland

Misstanden hulporganisaties ‘waarschijnlijk pas het topje van de ijsberg’

Minister Sigrid Kaag verwacht nog grotere beerput

Minister Sigrid Kaag voor Ontwikkelingssamenwerking vreest dat de komende tijd meer misstanden bij internationale hulporganisaties aan het licht zullen komen. Tegen het AD zegt Kaag dat we nu waarschijnlijk pas het topje van de ijsberg zien.

De afgelopen tijd kwamen hulporganisaties als Oxfam International, Artsen zonder Grenzen (AzG) en Plan International in opspraak vanwege seksueel wangedrag. “Ik vrees dat we nog veel meer van dit soort dingen zullen horen”, zegt de minister tegen de krant.

Noodhulporganisaties blijven hard nodig

Kaag heeft Nederlandse hulporganisaties die haar ministerie financiert gevraagd hoe ze seksuele wantoestanden aanpakken en voorkomen en of schuldigen worden vervolgd. Ondertussen roept de minister, die de neiging van mensen hun lidmaatschap op te zeggen snapt, op tot kalmte. Volgens haar moeten mensen ook bedenken dat ontzettend veel mensen al jaren veel goed werk verrichten. “Noodhulporganisaties blijven hard nodig en het merendeel doet fantastisch werk.”

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.