Buitenland

Derde aangifte van seksueel misbruik door ‘professor’ Tariq Ramadan

07-03-2018 23:13

Rectificatie: eerder werd gemeld dat Ramadan ook gasthoogleraar in Leiden was. Dit blijkt niet zo te zijn. Zijn medewerking aan de universiteit Leiden is op het laatste moment afgezegd. Overigens werd deze onjuiste informatie verstrekt door het ANP, niet door TPO.

Een 45-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van seksueel misbruik door de Zwitserse ‘wetenschapper’ Tariq Ramadan. Het is de derde vrouw die in Frankrijk een aanklacht heeft ingediend tegen de ‘hoogleraar’ islamstudies. Vanwege de twee eerdere klachten wordt Ramadan voorlopig vastgehouden in Frankrijk.

Gewelddadig seksueel misbruik

De 45-jarige vrouw beschuldigt Ramadan van diverse gevallen van gewelddadig seksueel misbruik tussen begin 2013 en juni 2014. Advocaten van de ‘wetenschapper’ waren niet bereikbaar voor commentaar.

Ramadan is de kleinzoon van Hassan al-Banna, de buitengewoon onfrisse islamitische geestelijke en groot bewonderaar van Hitler, die in Egypte de Moslimbroederschap heeft opgericht.

De broer van Ramadan, die niet moeilijk doet over het stenigen van overspelige vrouwen, is inmiddels – als eerste in meer dan honderd jaar – Frankrijk uitgezet wegens de opruiende taal die hij uitsloeg.

Geen wetenschapper

In het gerenommeerde Franse opinie weekblad Le Point stond deze week een artikel waaruit blijkt dat Ramadan helemaal geen hoogleraar is. Dit zou opzienbarend nieuws zijn als het niet al jaren eerder onderzocht en gepubliceerd is, zoals bijvoorbeeld in 2015 op dit Franse blog.

Ondanks dat blijft hij vrijwel overal te boek staan als wetenschapper en hoogleraar. Hij heeft onder andere als ‘gasthoogleraar’ gedoceerd bij Oxford University, de Erasmus Universiteit. Dit alles zonder dat men heeft geverifieerd of Ramadan daadwerkelijk hoogleraar is.

Le Point meldt verder dat Ramadan op de Universiteit van Fribourg nog niet eens assistent was. Wel heeft hij er ooit een islamcursus gegeven waarna vijf vrouwelijke studenten een aanklacht wegens aanranding tegen hem hebben ingediend.

(ANP/TPO)

Doorklikbonanza

Alexander van der Meer: Moslimidool ‘professor’ Tariq Ramadan blijkt ordinaire oplichter

Sietske Bergsma: Universiteit Oxford: ‘Aanklacht verkrachting tegen Tariq Ramadan is Europees complot tegen moslims’

Moslimfilosoof Tariq Ramadan opgepakt op verdenking van verkrachting #MeToo

Tariq Ramadan dient klacht in tegen vrouw die hem van seksueel misbruik beschuldigt

Tsunami van bedreigingen overspoelt Henda Ayari na #metoo-aangifte tegen Tariq Ramadan

Doodsbedreigingen voor Charlie Hebdo vanwege deze cover met Tariq Ramadan

Islamitische bruggenbouwer Tariq Ramadan ‘had seks met minderjarige scholieres’

Schrijfster doet aangifte van verkrachting tegen islamitische ‘bruggenbouwer’ Tariq Ramandan

Frankrijk trapt broer Tariq Ramadan land uit wegens te radicaal

Franse ministers boycotten Tariq Ramadan in Italië

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens