TPOok!

 
Buitenland

Vier slachtoffers bij twee steekpartijen in Wenen, Afghaanse man opgepakt

Politie onderzoekt of de man verantwoordelijk is voor beide incidenten

Tags:

Oostenrijkse media berichten woensdagavond over een steekpartij in Wenen. De politie heeft een klopjacht op de dader geopend.

Drie mensen zijn met een mes gestoken en zwaar gewond geraakt. De slachtoffers zijn een vader, moeder en een volwassen dochter. Even later was er verderop nog een steekpartij met een slachtoffer, dat zou een Tsjetsjeen zijn. De politie heeft later naar aanleiding daarvan een Afghaanse man opgepakt.

Het Oostenrijkse gezin werd neergestoken voor de deur van een Japans restaurant aan de Praterstraße in het district Leopoldstadt bij de ingang van de metro.

Levensgevaar

“Ook hier is het slachtoffer ernstig gewond geraakt en verkeert in levensgevaar”, aldus een woordvoerder van de Weense politie over de tweede steekpartij. “We weten niet of er een verband is en we weten niets over een mogelijk motief achter de aanval”, stelt de zegsman die benadrukt dat de politie snel met behulp van getuigen wil uitzoeken of de opgepakte verdachte ook verantwoordelijk is voor de aanval op het Oostenrijkse gezin.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.