Buitenland

Vier slachtoffers bij twee steekpartijen in Wenen, Afghaanse man opgepakt

07-03-2018 21:46

Oostenrijkse media berichten woensdagavond over een steekpartij in Wenen. De politie heeft een klopjacht op de dader geopend.

Drie mensen zijn met een mes gestoken en zwaar gewond geraakt. De slachtoffers zijn een vader, moeder en een volwassen dochter. Even later was er verderop nog een steekpartij met een slachtoffer, dat zou een Tsjetsjeen zijn. De politie heeft later naar aanleiding daarvan een Afghaanse man opgepakt.

Het Oostenrijkse gezin werd neergestoken voor de deur van een Japans restaurant aan de Praterstraße in het district Leopoldstadt bij de ingang van de metro.

Levensgevaar

“Ook hier is het slachtoffer ernstig gewond geraakt en verkeert in levensgevaar”, aldus een woordvoerder van de Weense politie over de tweede steekpartij. “We weten niet of er een verband is en we weten niets over een mogelijk motief achter de aanval”, stelt de zegsman die benadrukt dat de politie snel met behulp van getuigen wil uitzoeken of de opgepakte verdachte ook verantwoordelijk is voor de aanval op het Oostenrijkse gezin.