TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Elf mannen, waaronder oud-hoofdofficier, vervolgd voor seks met minderjarige jongen

Al vorig jaar aangehouden

Tags: ,

Elf mannen worden door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd op verdenking van seks tegen betaling met een minderjarige jongen. De verdachten, in de leeftijd van 38 tot 61 jaar, zouden dat onafhankelijk van elkaar hebben gedaan. Onder hen is ook voormalig plaatsvervangend hoofdofficier van het functioneel parket en fraudespecialist Vincent L., die onlangs is ontslagen.

De mannen werden al vorig jaar aangehouden, tussen februari en eind juli. Ze zitten niet meer vast. De zaak kwam aan het licht nadat de ouders van de jongen in januari 2017 verontrustende berichten op zijn smartphone hadden aangetroffen en naar de politie waren gestapt.

Zes mannen hadden seks met jongen toen hij nog geen 16 was

Volgens een woordvoerder van het OM worden zes mannen ervan beschuldigd dat ze seks met hem hadden toen hij nog geen zestien jaar oud was en voor de andere, onder wie L., gaat het om de periode daarna. De topman van het OM werd geschorst nadat de verdenking aan het licht kwam en zijn dienstverband is per 1 januari officieel beëindigd.

Een datum voor een zitting bij de rechtbank is nog niet gepland, omdat de advocaten van de verdachten nog tot 1 april de tijd hebben hun onderzoekswensen in te dienen.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.