Binnenland

Einde horrorstroomstoring des doods in Amsterdam niet in zicht

09-03-2018 14:27

Liander kan nog altijd niet zeggen hoe lang de stroomstoring in Amsterdam nog zal duren. ”Er wordt hard gewerkt om de storing te verhelpen”, zegt een woordvoerster van de netbeheerder. De eerste meldingen dat de stroom was uitgevallen, kwamen binnen rond 10.30 uur.

Minimaal 28.000 huishoudens in Amsterdam-Zuid zitten zonder stroom. Oorzaak zijn graafwerkzaamheden op de hoek van de Daniƫl Stalpertstraat en de Ruysdaelkade, waarbij een kabel werd geraakt. Daarna ontstond kortsluiting op het Weteringcircuit.

Na vier uur compensatie

Als een storing langer dan vier duurt, heeft de klant recht op compensatie, zo is te lezen op de website van Liander. De gedupeerde hoeft daarvoor zelf niets te doen. Wie vier uur of langer zonder elektriciteit zit, krijgt binnen tien weken automatisch 35 euro, voor elke vier uur erbij wordt 20 euro extra gestort. Mensen die schade hebben opgelopen, kunnen die onder voorwaarden claimen.

In Amsterdam-West is ook de stroom uitgevallen, maar die storing staat los van de grote stroomuitval, zegt de netbeheerder. Verwacht wordt dat daar de problemen om 15.15 uur voorbij zullen zijn.

(ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens