TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Krakers Rabobank Oudenbosch konden 24 uur lang ongestoord hun gang gaan

Tussen de 300 en 350 kluisjes leeggehaald

De kluisjesrovers die toesloegen in de Rabobank van Oudenbosch waren zo’n 24 uur binnen. Dit schrijft De Telegraaf op basis van bronnen rond het onderzoek. De rovers begonnen op zaterdag 3 maart en vertrokken pas de volgende dag. Ze kraakten in die tijd tussen de 300 en 350 kluisjes. Het alarm van de bank was uitgeschakeld.

De bank blijft voorlopig gesloten. “Achtergelaten bezittingen van klanten liggen door elkaar. Wat is nu precies van wie? Het wordt een hele klus om dat uit te zoeken”, zegt een woordvoerder in de krant.

Sieraden en munten

Bij de kluisjesroof hebben de dieven zo’n 5000 items achtergelaten. Volgens de bank gaat het onder meer om sieraden en munten. Ook zijn in de opengebroken safeloketten documenten achtergebleven.

Onder toeziend oog van een notaris zijn de achtergebleven items geïnventariseerd. Volgens de Rabobank wordt het een gigantische klus om de items bij de rechtmatige eigenaren terug te krijgen. De afwikkeling hiervan zal daarom een aantal maanden in beslag nemen. Gedupeerde klanten krijgen begin volgende week bericht van de bank over de vervolgaanpak.

Het politieonderzoek is inmiddels afgerond. Over de uitkomst van dit onderzoek doet Rabobank geen nadere mededelingen. Gedupeerde klanten hoeven zelf geen aangifte te doen. Dat heeft de bank al gedaan.

(TPO/ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.