TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Britse ‘kwaliteitscourant’ The Guardian verzwijgt etnische afkomst verdachten misbruik Telford

Het mediacomplot van oorverdovende stilte, je kunt het ook 'nepnieuws' of 'desinformatie' noemen

Foto: daders van het misbruikschandaal in Rotherham.

Het duurde een kleine 24 uur maar uiteindelijk hebben ook de Britse msm het toch maar wél belangrijk gevonden om te berichten over de gruwelijke seksueelmisbruikzaak (de zoveelste in Groot-Britannië) in Telford. Waar zeker 1000, vooral blanke autochtone, Britse minderjarige meisjes slachtoffer van werden, in maarliefst 40 jaar tijd. Een kortje slechts, hoe belangrijk kan een zoveelste misbruikzaak met opnieuw een aantal slachtoffers in de duizend, zijn nietwaar? Nee, mensen die een te hoog salaris krijgen (bankiers!!!1!), dát is pas erg en belangrijk nieuws!

Maar, net als in het Nederlandse AD geen enkel woord, zelfs niet ook maar de minste aanwijzing, over de etnische achtergrond van sommige verdachten: Pakistaanse moslimmannen. Er wordt in The Guardian zelfs geen melding gemaakt van het brisante, ontluisterende maar uiterst relevante feit dat óók in Telford net als destijds in Rotherham misbruikzaken bewust onder de pet werden gehouden uit angst te worden beschuldigd van racisme aangezien het gaat om allochtone verdachten.

Pakistaanse moslimmannen

En dat terwijl we weten, zeker weten, dat in Rotherham de daders in meerderheid Pakistaanse moslimmannen waren die in bendes werkten, en dat de angst voor ‘racisme’ en ‘islamofobie’ in Rotherham een belangrijke drijfveer was om de gruwelen te laten voortduren en te zien, te horen en te zwijgen.

Zelfs al zou nu helemaal niets bekend zijn, of worden genoemd, over de verdachten in de Telford-misbruikzaak, wat niet zo is want uit het onderzoek van Daily Mirror blijkt dat er sprake is van ‘Asians’ (Pakistanen) als verdachten, dan nog zou elke journalist op zijn minst de vraag moeten stellen of er, gezien de grootschaligheid van het misbruik, het feit dat er vooral blanke meisjes slachtoffer zijn en het feit dat de gruwelen zo lang konden voortduren, niet weer sprake is van allochtone daders. Iets met logica en zaken met elkaar kunnen verbinden. Iets met ‘grote lijnen zien’. Pardon: grote lijnen willen zien.

Complot van zwijgen

Maar nee. Stilte. Tumbleweeds. Krekels. Oorverdovende stilte. Ook de Britse kwaliteitscourantlezer moet zo lang mogelijk onwetend worden gehouden, moet zo lang mogelijk in het duister worden gehouden. Het complot van zwijgen. Duizenden slachtoffers ten spijt.

Sommige feiten worden zo lang mogelijk verborgen gehouden. De waarheid in (Britse) kwaliteitsmedia is kennelijk nooit de hele waarheid. Liever iets bezijden de waarheid. Er wordt geen verslag gedaan, er wordt opgevoed. Kwaliteitsjournalistiek wordt niet gemaakt door journalisten maar door dominees, moralisten en zedenpredikers.

Als de Russen zoiets doen is het ‘nepnieuws’. Als Westerse kwaliteitsjournalisten het doen is het ‘de democratie beschermen’.

En er is niemand die zich er voor schaamt.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.