TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Defensie moet tijdelijk gevechtsonderdelen opheffen door personeelstekort

Situatie is 'bijzonder ernstig'

Tags:

Wegens personeelstekorten heft Defensie delen van gevechtseenheden tijdelijk op. Bij het Korps Mariniers en de landmacht zijn complete compagnieën buiten gevecht gesteld. Vakbonden waarschuwen in De Telegraaf dat het nog erger wordt.

Tot de onderdelen die zijn ‘uitgezet’ behoren de 11e marinierscompagnie van bijna honderd man en verschillende compagnieën bij de Koninklijke Landmacht. “Staven worden gehandhaafd, maar de compagnieën opgedoekt en samengevoegd met andere”, legt voorzitter Jean Debie van de vakbond VBM uit.

Antipiraterijmissie

Minister Bijleveld (Defensie) meldde de Tweede Kamer vorige week geen patrouilleschip (bemanning 50 personen) voor de antipiraterijmissie Atalanta te hebben. Oorzaak: mede het tekort aan personeel.

Duo-voorzitters Marc de Natris en Ruud Vermeulen van de Gezamenlijke Officierenverenigingen (GOV) noemen de situatie bijzonder ernstig. Onze militaire slagkracht is volgens hen aangetast.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.