Buitenland

Reeks van explosies pakketbommen in hoofdstad Texas, al 2 doden

12-03-2018 22:39

De Amerikaanse stad Austin is getroffen door een reeks pakketbommen. Bij drie explosies kwamen binnen een enkele dagen twee mensen om het leven in de stad in Texas. Bij een eerder incident, op 2 maart, was een 39-jarige man bezweken aan zijn verwondingen. Vandaag stierf een 17-jarige jongen bij een tweede explosie. Een derde bom verwondde vandaag ook nog een 75-jarige vrouw.

Motief

Austins politiechef Brian Manley zei dat de drie aanslagen verband houden met elkaar. De onderzoekers hebben echter nog geen gemeenschappelijk patroon bij de slachtoffers of een concrete verdenking. Het motief is onduidelijk, maar de politie sluit een ‘hate crime’ niet uit. De eerste twee getroffen huizen waren van Afro-Amerikanen, zei Manley. De 75-jarige vrouw is van Latijns-Amerikaanse afkomst.

De pakketten werden buiten neergelegd bij de huisdeuren. Volgens eerste aanwijzingen zijn de pakketjes niet afgeleverd door de postbode of andere bezorgers, zei Manley. Toen de 17-jarige het pakket opende, explodeerde het. Een andere persoon raakte gewond. De politiechef riep de mensen op tot uiterste voorzichtigheid.

(ANP)