TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Te weinig groen in gemeente = (zelf)moord

Als dat geen bindende landelijke tuintegeltax wordt

Tags: ,

Inwoners van gemeenten met meer openbaar groen plegen minder vaak zelfmoord dan in plaatsen met weinig bomen, parken en gras. Dat blijkt uit onderzoek van gezondheidsinstituut Nivel en de Universiteit Utrecht.

De onderzoekers hielden rekening met kenmerken die mogelijk de kans op suïcide verhogen, zoals werkloosheid, sociaal-economische status en afstand tot gezondheidszorg. Toch is er dan nog steeds een “significante relatie” tussen de twee. “De leefomgeving speelt mogelijk dus een rol in de aanleiding tot zelfdoding”, aldus het Nivel.

Het Nivel en de Utrechtse universiteit onderzochten ongeveer driehonderd gemeenten in Nederland. De uitkomsten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het vaktijdschrift The Lancet Planetary Health. Het aantal zelfmoorden in ons land stijgt al jaren gestaag. Vorig jaar maakten bijna 1840 mensen een einde aan hun leven.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.