TPOok!

 
Buitenland

Guardia Civil pakt 9 smokkelaars op, meer dan 600 zeldzame reptielen in beslag genomen

Met assistentie van Europol

Bij een operatie van de Guardia Civil zijn negen mensen gearresteerd wegens het smokkelen van zeldzame dieren. Dat meldt Europol deze middag. Bij het oprollen van het internationale netwerk van dierensmokkelaars zouden daarnaast in Spanje meer dan 600 zeldzame reptielen in beslag zijn genomen.

De dieren kwamen uit Amerika, Azië, Afrika en Oceanië. Naast de negen gearresteerde personen zouden er nog een onderzoek lopen naar zeven andere verdachten.

Smokkelen

De dieren werden door de criminelen gekocht in Australië, Fiji, Mexico, Nieuw Zeeland, Oman en Zuid Afrika, en vervolgens naar Spanje gesmokkeld. Europol meldt verder dat zij de operatie tegen de smokkelaars ondersteund hebben met een mobiel kantoor, real time inlichtingen-rapportages en forensische ondersteuning. Vanuit zeventien verschillende landen waren er politie-eenheden betrokken bij deze actie tegen het dierensmokkel-netwerk.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.