Binnenland

Schreeuwende man aan bij Joods restaurant Amsterdam weer op vrije voeten

19-03-2018 10:36

De politie heeft een man aangehouden die zich verdacht gedroeg bij het Joodse koosjer restaurant HaCarmel in Amsterdam. Volgens een woordvoerder was op camerabeelden te zien dat hij voor het pand stond te schreeuwen. Agenten hielden hem daarop in de buurt van de horecazaak aan.

Inmiddels is de man weer vrij. De politie heeft hem na uitvoerig onderzoek en na zijn verhoor heengezonden. Het betreft een veertigjarige man, die werd opgepakt voor verstoring van de openbare orde. Wat hij precies riep is nog niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) bekijkt de zaak nu verder en beslist later of hij wordt vervolgd.

De directe omgeving van het pand aan de Amstelveenseweg werd afgezet voor onderzoek. Vooralsnog is er geen schade aan het pand waargenomen. “We nemen de zaak hoog op”, zegt de politie.

Belaging van restaurant

HaCarmel werd de afgelopen tijd drie keer eerder belaagd. In december sloeg een Syrische vluchteling met een houten knuppel de ruiten in van het pand. Hij had een Palestijnse vlag om zich heen geslagen. In januari werden de ramen besmeurd en begin deze maand gooide iemand iets tegen de ruit, waardoor een grote ster in het glas ontstond.

Daarop besloot waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen cameratoezicht in te stellen. De politie onderzoekt of deze verdachte iets te maken heeft met voorgaande incidenten, liet de zegsman weten.

(ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens