Buitenland

Vijf mannen ‘van Afrikaanse afkomst’ verkrachten Nederlands lesbisch stel in Antwerpen

19-03-2018 09:16

Twee jonge Nederlandse vrouwen zijn dit weekend in Antwerpen in hun hotelkamer verkracht door vijf mannen ‘van Afrikaanse afkomst’, dat meldt Het Nieuwsblad deze morgen. Ze zouden tijdens een avondje uit in de stad zijn gedrogeerd en daarna in het hotel zijn verkracht.

De twee toeristes – een lesbisch stel van 21 en 22 jaar oud –  zouden vrijdag voor een citytrip naar de Belgische havenstad zijn afgereisd. ‘s Avonds gingen ze naar discotheek Roxy in de stad, voor een optreden van rapper Ronnie Flex en enkele Nederlandse dj’s. Al in de Roxy zouden ze aan de praat zijn geraakt met een va de mannen. Ze moeten daar bedwelmd zijn, want daarna is alles ‘één zwart gat’.

Hele nacht in hotel

Eén van de mannen zou met de twee vrouwen mee naar het hotel van de dames zijn gegaan. Daar heeft hij dan waarschijnlijk stiekem de vier andere mannen binnengelaten. De vijf mannen zijn de hele nacht in het hotel geweest en kwamen pas ‘s ochtends weer naar buiten. Vlaamse media melden hoe ‘s ochtends vroeg het personeel vijf mannen tegelijk het hotel uit zag wandelen.

Toen de vrouwen enkele uren na het vertrek van de mannen pas weer helemaal bijkwamen lichtten ze het hotelpersoneel in over verdwenen telefoons en geld. Pas toen begon te dagen wat er gebeurd was, schrijft Het Nieuwsblad. Een eerste verdachte kon snel worden gearresteerd omdat hij ‘s avonds bij het hotel meldde, op zoek naar de vrouwen. De eigenaar heeft hem daar toen vastgehouden in afwachting van de politie.

Inmiddels zitten al zeker drie verdachten vast, zo bevestigt het Belgische Openbaar Ministerie eerder al tegenover de Vlaamse media. Inmiddels zou ook een vierde persoon zijn aangehouden.