Buitenland

Onrust binnen VVD vanwege ‘peperduur’ afscheid dijkgraaf

19-03-2018 18:41

Binnen de VVD is er ophef ontstaan rond het afscheidsfeest van dijkgraaf Michiel van Haersma Buma van diezelfde partij. Van Haersma Buma nam afscheid van het hoogheemraadschap van Delfland, en voor zijn feestje zou 50.000 euro zijn uitgetrokken. Rijkelijk veel, vinden sommigen, zo schrijft het AD / Haagsche Courant.

Voor het afscheid van bijvoorbeeld een minister mag maximaal 30.000 euro worden uitgetrokken, zo tekent het AD nog op. Mede verantwoordelijke voor het feest is Hoogheemraad Marcel Houtzager (VVD). De Hoogheemraad vormt samen met de dijkgraven het dagelijks bestuur van een waterschap of hoogheemraadschap. De uitgavenkwestie is hoog opgelopen en is inmiddels uitgemond in een kwestie die ook binnen de partijgelederen speelt.

Het is zelfs zo ver gekomen dat partijgenoot, en volksvertegenwoordiger in datzelfde hoogheemraadschap, Marja Hilders het royement van Houtzager heeft geĆ«ist. Zij ageert volgens het AD niet tegen het feest, maar tegen ‘het gedrag’ van haar partijgenoot Houtzager. Houtzager laat weten dat volgens hem juist Hilders in aanmerking zou moeten komen voor royement binnen de VVD, vanwege zetelroof.

Titelfoto: Werk in het Hoogheemraadschap van Delfland

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens