Foto

Brexit – Amsterdamse politie arresteert al bijna 100 Britse hooligans op de Wallen

23-03-2018 19:49

De politie is vrijdagavond op de Wallen in Amsterdam bezig tientallen hooligans te arresteren. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Er zijn in totaal rond de negentig Engelse voetbalhooligans aangehouden. De grootste groep, zo’n vijftig man, werd rond 19.00 uur door de Mobiele Eenheid op de Oudezijds Voorburgwal op de Wallen in de kraag gevat.

Ongeveer 4500 Engelse voetbalfans waren vandaag in Amsterdam voor de oefeninterland van Oranje tegen Engeland in de Amsterdam ArenA.

Vooral in het Wallengebied, waar een grote groep aanwezig was, was het vrij lang onrustig. “Af en toe was het een beetje grimmig”, aldus de politiewoordvoerder. Eerder meldde een collega van hem dat er met blikjes en glas werd gegooid.

De meeste voetbalfans zijn nu onderweg naar de ArenA, aldus de politiewoordvoerder. De verwachting is dan ook dat de rust terugkeert in de stad. ,,En de mensen die zijn aangehouden, gaan de wedstrijd missen”, aldus de woordvoerder. De meeste arrestanten zitten vast voor het verstoren van de openbare orde.

ANP

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens