Binnenland

Eerste aanhouding in zaak van ziek anti-homogeweld in Dordrecht

03-04-2018 10:20

De politie heeft een veertienjarige jongen opgepakt voor betrokkenheid bij de bedreiging en mishandeling van homoseksuele mannen op twee verschillende plaatsen in Dordrecht. Het is de eerste aanhouding in de zaak en de politie verwacht dat er meer zullen volgen.

Op de Smitsweg in Dordrecht werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige man door zeker 16 mannen zeer ernstig mishandeld in elkaar geslagen, nadat hij via datingapp Grindr een afspraak had gemaakt. Hij raakte dusdanig gewond dat hij in het ziekenhuis moest worden behandeld.

Een nacht later werd elders in de stad, aan de Schenkeldijk, opnieuw een man belaagd die via Grindr met een andere man had afgesproken. Hij kon ontkomen.

Onderzoek

De jonge verdachte werd maandagavond opgepakt en zit nog vast. Het onderzoek zit volgens de politie nog ‘in de beginfase’. Volgens hen wordt ‘naar alle facetten gekeken’, waaronder de manier waarop de afspraken werden gemaakt.

Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff maakte eerder al bekend dat het om anti-homogeweld gaat. “Politie, het Openbaar Ministerie en ik doen er alles aan om de laffe daders op te sporen en te stoppen”, aldus Kolff. Hij waarschuwde tegelijkertijd om “alert te zijn met daten via apps en sites”.

(TPO/ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens