Binnenland

OM bekijkt of gekraakte woningen Amsterdam moeten worden ontruimd

06-04-2018 11:32

De uitgeprocedeerde asielzoekers van de actiegroep We Are Here herkennen zich niet in de klachten van woningcorporatie Ymere over incidenten bij gekraakte panden in Amsterdam-Oost. Ymere liet gisteren weten dat medewerkers en bewoners zijn geïntimideerd en heeft daarvan aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie (OM) bekijkt nu of de 22 gekraakte woningen in de Rudolf Dieselstraat moeten worden ontruimd.

“Het is volstrekt onduidelijk waar die beweringen op zijn gebaseerd”, zegt een woordvoerder van de We Are Here, daarentegen. “We hebben met alle buren goed contact en organiseren zaterdag een buurtfeest om elkaar te leren kennen.”

Ontruiming

Waarnemend burgemeester Jozias Van Aartsen had overigens huiseigenaren net verzocht voorlopig geen ontruimingsverzoeken in te dienen, naar een wens van de meerderheid van de gemeenteraad.

“We Are Here heeft tot nu toe altijd totaal geweldloos gehandeld en de dialoog gezocht”, aldus de zegsman. “Ik sluit niet uit dat er wel eens iets misgaat en we moeten dit uitzoeken. Maar totdat niet zeker is dat het mensen zijn van We Are Here, beschouw ik het als indianenverhalen.”

(ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens