Buitenland

Nederlander in kritieke toestand na aanslag Münster

08-04-2018 10:56

Bij de aanslag met een busje in Münster zijn twee Nederlanders gewond geraakt. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse zaken. Naast de vrouw, van wie gisteren al naar buiten kwam dat ze gewond was geraakt, is er ook een Nederlandse man gewond geraakt. Zijn toestand is kritiek, zo meldt RTL Nieuws op basis van informatie van het ministerie.

‘Verwarde man’

Er vielen gisteren in totaal drie doden, inclusief de dader. De twee slachtoffers zijn een 51-jarige vrouw en een man van 65. Het motief van de man blijft nog onduidelijk. De Duitse politie zou ook een mogelijk extreem-rechts motief onderzoeken, ook omdat er vrijdag al eerder een soortgelijke poging door een man gedaan lijkt te zijn. Hij zou dronken extreemrechtse leuzen hebben geroepen.

Volgens de laatste berichtgeving is een 48-jarige man verantwoordelijk voor de aanslag. Duitse media meldden gisteren dat het om een ‘verwarde man’ zou gaan.

De man, Jens R., kampte al langere tijd met psychische problemen en zou enkele zelfmoordpogingen hebben gedaan. Hij was de politie al eerder opgevallen door agressief gedrag en vernielingen. R. woonde op enkele kilometers van het terras. In zijn woning ontdekte de politie onder andere een onklaar gemaakte AK-47.